Yezzaaa..kek batik kegemaran..
Senang nak buat..bagi sesiapa yang minat coklat..wajiblah cuba
yang ni version crunchy n lemak2 manis..nyum..
resepi?? jom scroll down k..=))
Bahan-bahan:
- 1 paket besar biskut marrie
- 1 tin susu pekat (sederhana besar)
- 1 ketul salted butter (yg besar mcm jongkng emas tu..az lpa bpe gram..ehehe)
- 100 ml creamer (klu nak letak air/susu pun bole)
- milo (dlm 4 cwan) - bergantung pda kesukaan coklat =))
- kacang (az pakai walnut)
- mula2 patah2kan biskut marrie dan letak ketepi
- panaskan periuk yg sederhana besar dgn api kecil, pastu cairkan butter n msukan susu pekat dan creamer..gaul sehingga sebati..
- kemudian msukan serbuk milo hingga rse dah ubah warna ke coklat pekat..(boleh dilaras mengikut selera msing2)
- kacau smua2 tu atas api yg kecil hingga sebati (dlam 4 minit mcm tu smpai dah tak berketul2 milo tdi)
- pastu dah sebati, bolehla msukan biskut marrie ngan kacang..
- gaul hingga sebati dan kemudian bolehla msukan dlam bekas..
- tekan2 sikit smpai padat..dan ratakan..
- kmudian sejukan..dah siappp..
~selamat mencuba~
No comments:
Post a Comment